ForumCalendarGalleryPytėsoriKėrkoLista AnėtarėveGrupet e AnėtarėveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Krijo nje WebBrowser ne visual basic 6

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
AutoriMesazh
FoKkY-F
Administrator
Administrator
avatar

Numri i postimeve : 285
Age : 22
Vendi : Therandė
Reputacioni : 0
Registration date : 29/09/2008

MesazhTitulli: Krijo nje WebBrowser ne visual basic 6   13/10/2008, 3:19 pm

okey ne ket tutorial do te mesojm se si duhet ta programojm nje Web Browser te thjesht.

ok fillojm menjher.
shkoni ne visual basic 6 hyni ne deri sa te arrini ne Form1.pastaj
i insertoni 5 butona, 1 textbox, dhe nje cotronll te microsoftit kushtura vb6 per webbrowser at mund ta merrni duke shtypur me tastier CTRL + T ose duke shkuar ne menyn Projects > Components.
pasi te keni shkuar ne components e lypni kontrollen Microsoft Internet Control ja beni nje tik dhe shtypni OK dhe tasht ne anen e majt te ToolBox ku i keni veglat e punes ju eshte shtuar edhe nje ikon e botes e shtypni ikonen dy her dhe ne Form1 do tju paraqitet nje kuti e bardh dhe pasi ti keni insertuar te gjitha keto dmth 5 butona, 1 textbox , dhe nje webbrowser bene designin sikur un shikoni pikturen.

http://img172.imageshack.us/img172/2720/7du5.png

eshte design shum i thjesht por sa per fillim ban me perdor.
siq po e shihni un jau kum nderru edhe titullin butonave per tja nderruar ju vetem e selektoni nje buton dhe anen e djatht ne tek Properties e keni aty opcionin Caption dhe aty tek Caption e keni me ja nderru titullin.
mir vazhdojm pasi ta kemi ber ket design vazhdojm me kodim.

Private Sub Command1_click()
WebBrowser1.Navigate (Text1.Text) 'ky buton hap textin apo addressen qekeni dhen ne Text1
End Sub
Private Sub Command2_click()
WebBrowser1.GoForward 'ky buton drejton browserin perpara dmth nje faqe perpara
End Sub
Private Sub Command3_click()
WebBrowser1.GoBack 'ky buton ben te kunderten e butonit te 2
End Sub
Private Sub Command4_click()
WebBrowser1.Refresh 'ky buton zakonisht ben rifreskimin e webbrowserit
End Sub
Private Sub Command5_click()
WebBrowser1.Stop 'ky buton ndalon navigimin e browserit ne ndonje address
End Sub
Private Sub WebBrowser1_navigatecomplete2(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)
Text1.Text = WebBrowser1.LocationURL 'ky kod tregon loacionin e webbrowserit ne Textbox
End Sub
Private Sub Form_Resize()
'ky kod tregon pershtatjen e madhesis se formes me webbrowserin
If Form1.WindowState > 1 Then
Text1.Width = Form1.ScaleWidth - 1000
WebBrowser1.Width = Form1.ScaleWidth - 300
WebBrowser1.Height = Form1.ScaleHeight - 1000
End If
End Sub
Private Sub Text1_keypress(KeyAscii As Integer)
'ky kod tregon se kur te shtypim ne Enter ne tastier ne webbrowser meniher
'vazhdon navigimi
If KeyAscii = 13 Then
KeyAscii = 0
WebBrowser1.Navigate (Text1.Text)
End If
End Sub



tasht vetem ekzekutone programin dhe meniher do te keni nje webbrowser te thjesht... provone ta shkruani ne textbox addressen e www.hotmail.com menjeher do tju hapet hotmail.com
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
 
Krijo nje WebBrowser ne visual basic 6
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
 :: Video :: Tutorial-
Kėrce tek: